dilluns, 7 de setembre del 2015

Sr. Iceta.

Benvolgut Sr. li agrairia que aprofitant que el conseller delegat de la seva empresa està aquests dies per Barcelona m’expliquessin una mica com tenen pensada la distribució de competències en el model que proposen de República Federal.

Encara que no ho han dit no tinc cap dubte que un socialista no pot pensar en altra cosa que en una República.

Allò que m’interessa és saber quines competències tindrà Catalunya en quins camps i en quina qualitat.

M’explico. En matèria d’usos lingüístics tindrà competències plenes i exclusives? En els camps de la cultura, de l’educació, dels esports, del dret civil català, de l’administració local, d’organització del territori i en general en tot allò que afecta únicament a ciutadans de Catalunya, tindrà competències plenes i exclusives?

En matèria fiscal quina mena de relació establirà la República, entre el govern central i els diversos estats federats. Podran aquests establir relacions bilaterals entre ells, sense necessitar permís central? I amb països estrangers?

Tindrà Catalunya reconegut un “estatus” jurídic internacional suficient per poder recórrer a tribunals internacionals en cas de conflicte amb el poder central de la República?

Com que suposo que tot això i moltes més coses ja s’ho han parlat i tenen un model definit, una última qüestió:

Quan creuen que tardaran a posar-ho en funcionament?.

Per cert no dubto del grau d’acceptació per part dels responsables del diversos departaments del seu model de República Federal, per ordre de poder: a) Sánchez b) Diaz c)…………….u) v) x) i zeta.

I perdoni l’expressió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada