divendres, 10 d’agost del 2018

Mala peça al teler.


L’estat espanyol, sigui del color que sigui el seu govern, ho té francament fotut. Si és socialista, ho té pitjor.

Cada dia que passa es fa més evident, dins i fora de les fronteres, la necessitat imperiosa de desfranquitzar. Desfranquitzar-ho tot. Totes les cúpules i tots els quartos foscos.

Els tardo-franquistes del PP evidentment no en tenen cap ganes i els ciutadans neo-falangistes menys. Tant a  uns com als altres rebutjar, ni que sigui una miqueta, el franquisme, els deixa despullats.

El problema gros el tenen els socialistes que diuen que volen netejar de merda el valle de los caidos sense fer malbé l’herència del gran caganer. Saben que si qüestionen una miqueta la terrible obra de Franco, necessàriament qüestionen la legitimitat del seu hereu i de tota la seva herència. Constitució inclosa.

El senyor Borrell, anant per Europa fent de ministre, ha notat una mala olor intensa que pujava del sud dels Pirineus. Calia desinfectar si es volia curar les ferides, va dir. I tenia raó, és urgent desinfectar. L’ home, però no va encertar el diagnòstic d’on venia la infecció fins que uns jutges de poble alemanys que en temes de feixisme en tenen el cul pelat li van fotre  un clatellot.

El seu cap, un tal Sánchez, que  diu que vol desinfectar el valle, i al mateix temps salvar la monarquia ens vol convèncer que aquest Felip entén molt bé la España plural. Però no diu si entén la Catalunya singular.

No sé com s’ho farà per desinfectar sense llançar la peça més pudent de totes.

Com a anècdota històrica recordem que a aquest Felip li ha tocat el numero VI, perquè el seu avantpassat Carles III, fill de Felip V, al seu primogènit li va posar Felip i li tocava ser Felip VI, però no va poder ser. Va ser declarat oficialment  idiota.

Vés per on aquella vegada hi van arribar  a temps. 

Aquest és el dilema dels socialistes: desinfectem a fons o emblanquinem l’escala?

Continuarà…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada