divendres, 22 de novembre del 2019

La mort digna d’un dictador.


Els dictadors de bona fusta són coherents fins i tot en la forma de morir.

Hitler, Mussolini, Ceausescu, Gadafi i tots els dictadors decents han mort com Déu mana.

Excepte el nostre dictador per antonomàsia que no era ni de bona fusta (massa podrida)  ni coherent (massa estúpid). És com si no hagués acabat de morir.

La seva herència pública ha deixat marcades amb ferro roent les seves dues característiques dominants; la corrupció i la ineficiència, tenyides de dogmatisme i revestides de violència. I ara, disfressada de democràcia.

Però l’hàbit no fa el monjo. I la disfressa, menys. (Allò de la mona vestida de seda).

Val a dir, que aquestes dues característiques -ineficiència i corrupció- no les va inventar ell. Ja hi eren segles ha, en la trista  història peninsular.

Però fa 45 anys que es va morir, i estem parlant del mateix.

Fa 45 anys es va estendre un immens llençol per damunt de tot per amagar la brutícia i la estupidesa. Només calia tancar els ulls i tapar-se el nas.

Fins que un cop fort de tramuntana va fer voleiar l’extrem nord-est del llençol, deixant al descobert als ulls del món tot allò que el món ja sabia però que feia veure que no.

Calia trobar el responsable que havia permès que el llençol no estés ben atrapat. Va ser fàcil trobar els culpables…

Un cop tancats a la presó, va aparèixer, en tot el seu esplendor, la magnitud de la tragèdia grega que com Déu mana sempre acaba malament; amb l’heroi fotut, intentant resoldre la quadratura del cercle.

Heus aquí el dilema: Tornen a atrapar fort el llençol o bé el treuen del tot? Desaprofitarà Espanya una magnífica oportunitat per fer un pas en la bona direcció, solament perquè ve d’on ve l’avís?

Que sant Pere i sant Pau els il·lumini.

Nosaltres tranquils, ferms, constants amb una mica de tsunami  ben amanit, tot mirant a la nostra que fan a Polònia i esperant cada dia a un quart de 9, què està passant. Rient però sense oblidar la gran canallada amb què els juristes hereus directes del dictador apliquen les seves lleis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada