dimecres, 30 de maig del 2012

Amics socialistes:


Ara que tots els catalans som convergents, per mèrit propi i per demèrit vostre, voldria recordar la necessitat que té la nostra política de l’existència d’un partit  fort socialista. El socialisme és imprescindible en el conjunt de partits de qualsevol país europeu. (No a Amèrica )

Partint  d’aquesta idea voldria parlar d’un model d’estat determinat. Cada vegada que sentiu parlar, amics socialistes, de qualsevol pas  endavant de Catalunya cap  alguna forma de sobirania, o d’independència, fins i tot d’autodeterminació, vosaltres dieu que sou federalistes. I això està molt bé. És un bon model per a l’estat espanyol.

Ara bé, només sento que en parleu com a reacció a aquelles propostes dels altres.

Jo us demano que sense cap recel treballeu a fons aquesta proposta. Defenseu els evidents avantatges pel conjunt de l’estat. Convenceu els socialistes valencians d’avançar en aquesta línia. Veureu que ja hi ha andalusos que hi creuen. I gallecs. No tingueu por d’arraconar d’una vegada per sempre el nefast guerrisme que us heu hagut d’empassar, i la seva derivada el nacional-madrilenyisme.

Us volia recordar una cosa. L’any 1974, veient imminent la mort del dictador, vau celebrar el XIII congrés del PSOE i vau publicar a “El socialista” una Resolucion Politica en què definíeu les línies d’acció que defensaríeu després de la mort de Franco.

Hi havia set punts. Els sis primers es pot dir que els vàreu aconseguir.

El setè deia:  g) Reconocimiento del derecho de autodeterminación de todas las nacionalidades  ibéricas.

Doncs au , amics socialistes catalans, sigueu valents i  coherents. I veureu com l’èxit us sorprendrà.

Us ho desitjo de bon cor.

                                          30 de maig de 2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada