dimarts, 8 de maig del 2012

Un Banc Pitjor


7 de maig de 2012.

Cada dia sento parlar que per solucionar la crisi financera, s’ha de crea un Banc dolent, i jo em dic, home, i si creéssim  un Banc bo, que de dolents no ens en falten. I un de bo potser no molestaria gaire els altres.

Perquè s’hi entossudeixen en fer-ne un de dolent?

Nomes hi trobo una explicació raonable. El que volen crear és un Banc Pitjor. Molt dolent molt dolent, tan dolent que al seu costat els que tenim ara semblin bons sense canviar res.

Intel·ligent, oi? Però pervers.

2 comentaris:

  1. Els diners són limitats. Si tu en guanyes, jo en perdo. Els bancs, com tot negoci, vol guanyar diners, els que podem tenir u o jo. Tens tota la raó no pot haver-hi bancs bons. Són dolents per naturalesa, com l'acudit de l'escorpí.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els bancs no són dolents per naturalesa. És el model que permet per exemple que el BCE cedeixi diner públic (del països de la UE) a bancs privats per que comprin deute públic. Un negoci rodó si a sobre el deute està recolzat per la UE.

      Podeu veure una opinió més fonamentada de l'exvicepresident de la borsa francesa a l'enllaç: http://www.youtube.com/watch?v=8NG5s4KcE_A

      Elimina