dissabte, 24 de juliol del 2021

La “senyu” ens ha renyat.

 

Espero que hagueu après la lliçó.

I té tota la raó. Ella sap molt bé que si la seva meravellosa ciutat de Puertollano, els últims 10 anys ha perdut el 15% d’habitants és per culpa dels catalans que no els  comprem ni carbó ni petroli. I que si l’atur ronda el 20% és perquè en comptes de visitar els meravellosos molins de vent de La Mancha ens n’anem al Vietnam, on no se’ns ha perdut res.

També sap que si els 200 mil Km. quadrats de les dues Castelles i Extremadura juntes  (el 40 % d’Espanya)  tenen menys habitants  que els 7 mil  km. quadrats que envolten la Puerta del Sol també és culpa de la dèria dels catalans de visitar el  museu del Prado i no ”los ojos del  Guadiana”...

 Està molt enfadada pel que hem fet.   Ella sempre tan riallera ens ho ha dit  molt seriosa.

Espanya -ara seriosament- necessita urgentment un Gorbatxov o un Deng Xiaoping amb la perestroika del primer o les quatre reformes del segon. Aquest parell creien  que primer s’havia de canviar la mentalitat dels poderosos  abans de deixar votar el poble. Per desgràcia s’han oblidat d’aquesta segona part.

Mentre que a Espanya van deixar votar a corre-cuita el poble, sense canviar la mentalitat  dels poderosos.

Cap del dos camins porta a una sana democràcia……

I mentrestant m’imagino una trobada distesa entre la ministra Rodríguez amb la Dolors Bassa i la Carme Forcadell i  que aquella  aprofita per dir somrient; “espero que hagueu après la lliçó”.

I per si la senyora Rodríguez  no sap de què li parlo perquè no entén el català li diré amb les belles paraules del seu gran Lope de Vega.

“Entiendo lo que me basta.

Y solamente  no entiendo.

Como se sufre a si mismo.

Un ignorante soberbio”.

23 de juliol del 2021.

La covid marxarà, l’estupidesa no.

 

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada