dijous, 24 de febrer del 2022

Si jo fos…

 

Un bon ciutadà espanyol més o menys culte, resident a Madrid, una mica o bastant interessat en entendre el per què de tot plegat, començaria fent, fins on la meva capacitat i honestedat em permetés, un intent d’anàlisi de tots i cadascun dels elements bàsics que defineixen l’ Estat, posem per cas dels dos últims segles.

1.- La Monarquia, així, amb majúscula. La institució i els titulars… Abans feia riure ara fa plorar.

2.- L’Exèrcit. Fins a 30 “Pronunciamentos” durant  el segle XIX, mentre es perdien totes les Provincias de Ultramar” que deia la Constitució de 1812, de l’Imperi on no es ponia mai el sol.  Dues dictadures al segle XX, i dues úniques  victòries… contra el seu propi poble.

3 .- L’Església. Espanya fou “espada de Roma y martillo de herejes” com deia Don Marcelino i la fe dels anarquistes ateus espanyols era tan profunda, que a un predicador protestant que intentava convertir-los li van dir “no s’esforci senyor, que nosaltres no creiem ni amb l’església catòlica que sabem que és la verdadera“… Ara, d’aquella fe amb els capellans no en queda res gràcies a pederàsties i immatriculacions i altres foteses.

4.- La Justícia. I no parlarem de crims. El delicte més arrelat entre les altes i mitges esferes de la societat espanyola des de fa segles, és la corrupció econòmica. Del Franquisme es deia que era una dictadura, suavitzada per la corrupció. 40 anys després de la mort amb tots els honors del dictador es pot certificar el clamorós fracàs del Poder Judicial contra la corrupció.

5.- Last but non least... La cúpula de tot el temple: la  Política…! Valga’m Déu val¡ Fins i tot és més culpable la Política que “els polítics”, (que són els únics elegits poc o molt pels ciutadans, i que no tenen el càrrec vitalici) la Política plena d’odis tribals i enveges caïnites, magníficament posades en escena recentment, pels millors representants de la Hidalguia Espanyola.

Però jo no soc un bon espanyol, ni tampoc un mal espanyol,  de la mateixa manera que no soc un bon rus ni un mal rus, (ara sí que l’hem feta bona) i potser que tot el que penso de russos i espanyols políticament parlant sigui foc d’encenalls… però els russos no m’han obligat mai a parlar rus. I la primera capital  que va tenir Rússia va ser Kiev ...  ja és tenir mala llet!

I als espanyols els hi entenc tot.

23 F. TODOS AL SUELO.

23 de febrer 2022.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada