dimecres, 9 de maig del 2012

Canviaria res?


8 de maig de 2012.

Una de les necessitats més urgents que tenim els individus i els col·lectius de persones, és trobar el culpable. Si una cosa no va bé algú en té la culpa. Si un mal ens amenaça, si tenim alguna por és per culpa d’algú. Si existeix el Mal al món, algú l’ha portat aquí.

Les religions tenien la solucio, i vés a saber si no era la certa: el o els dimonis.

Peró ara no hi creiem, per tant, com que la culpa no la tinc jo, la té alguna persona.

Per exemple la terrible crisi econòmica que ara patim.

La culpa la tenen els banquers, els directius d’empreses financeres de tota classe, els especuladors, els , etc, etc. Segur que sí.

Ara  proposo un joc purament mental.

Agafem la llista d’aquestes persones amb noms i adreces. Comencem pels que han comès delictes, estafa, corrupció, etc. Seguim pels que   -dins la llei- han especulat amb clara intenció de guanys abusius, perjudiquin poc o molt a tercers. A continuació aquells que havent de fer no van fer, per ignorància, per estupidesa, per egoisme.

Ja tenim una llista de major a menor. Hi són tots.

Els primers 1000, per exemple els tanquem  a la presó. El segon miler, els   posem una multa de N milions de dòlars, que inclogui iots i ferraris. Dos o tres mil més, no ve d’aquí, els expulsem del seu càrrec. Ja hem fet neteja. Ja hem castigat els culpables.

En arribar aquí, faig la pregunta. Canviarà res?

1 comentari:

  1. Darrera, molt a prop, dels quatre o cinc mil en el teu "joc purament mental", n'hi ha uns quants, centenars de milers, bavejant atènyer el lloc dels primers. No res canviarà, potser, d'acord amb Murphy, a pitjor. Quan vull ser optimista, em sermoneja Mr. Thomas Hobbes, ja saps aquell que sentencià "homo hómini lupus". Res, caca de vaca!

    ResponElimina