divendres, 9 de novembre del 2012

Poder de convocatòria.


Qui va convocar La Manifestació? Algú creu que Artur Mas té poder de convocatòria suficient per aconseguir aquella Manifestació? Ni ell, ni tots els polítics catalans junts tenien tant poder ni el tenen, per més que ara  des de fora se’ls vulgui donar la culpa, quan des de dins no els volem donar tan mèrit.

Qui la va provocar, doncs? Per ordre: el tribunal constitucional sentenciant, el parlament espanyol ribotant i ben ribotant, els dos partits que han governat Espanya fa trenta anys. És adir, el poder judicial, el poder legislatiu i el poder executiu, l’estat espanyol al complet, és qui va convocar la Manifestació i és l’únic que tenia poder per fer-ho. Els terratrèmols es van congriant durant anys i quan es manifesten deixen sorpresos els ignorants però no els experts.

El 10 de juliol de 2010  va haver-hi una primera gran manifestació i els experts de l’estat espanyol no la van detectar. Per què?  Fins que no es va produir la Manifestació, no van captar cap senyal de perill.

Un jutge italià, vol acusar de negligència els experts que no van preveure la magnitud del terratrèmol d’Aquila. A Espanya a ningú se li ha acudit que potser hi van haver molts responsables, no solament de no detectar  el terratrèmol polític que ara els té astorats, sinó de provocar-lo.

A Espanya hi ha excés d’estatalistes i dèficit paorós d’estadistes. Una allau d’estatalistes, defensors del seu estat, amb contundència verbal, dit finament, i una  manca manifesta d’estadistes amb capacitat d’anàlisi, i si n’hi ha algun -que haver-n’hi en deu haver- deu estar amagat sota les roques no fos cas que el lapidin. El cert és que des d’aquí no el sentim.
Moltes vegades irriten i entristeixen més que els insults i amenaces dels cridaners, els silencis de les persones honestes.
Hi ha hagut un terratrèmol i ha provocat un tsunami. I això, és un fet real.

8 de novembre de 2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada